Završena druga obuka za preduzetništvo u kulturnim industrijama

Dositheus obuku za preduzetništvo u kulturnim industrijama uspešno je savladalo još 33 polaznika iz Srbije, BiH i Kosova tokom drugog treninga koji je održan na Mokroj Gori, u Drvengradu, od 23. do 26. septembra ove godine. 

Nakon prvih u julu, broj sertifikovanih kulturnih preduzetnika u Srbiji ovim je porastao na 60. Uključujući i polaznike pilot faze testiranja programa obuke, do sada je kroz Dositheus prošlo 100 preduzetnika. Učesnici obuke na Mokroj Gori razvijali su sopstvene preduzetničke ideje u saradnji sa trenerima koji će im u sledećoj fazi saradnje pružati mentorske i konsultantske usluge za unapređenje kvaliteta poslovanja u kreativnom sektoru. 

Tokom trajanja drugog javnog poziva za učešće u Dositheus programu, prijavio se veliki broj zainteresovanih pa će u narednom periodu biti održana još tri kruga obuke i to po jedan u oktobru, novembru i decembru na Mokroj Gori, u Kragujevcu i Beogradu, a planiran je i poseban seminar za analizu i izradu poslovnih planova za koji javni poziv tek treba da bude objavljen. Inače, sve obuke i usluge za učesnike Dositheus projekta su besplatne.

Obuke za preduzetništvo u kulturnim industrijama održavaju se u okviru Dositheus projekta koji Centar za istraživanje kreativne ekonomije realizuje u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO.

M.M.

Objavljeno 28. septembra 2012. 

 

Ostavite odgovor