Završen seminar Dositheus IV za razvoj kreativnog preduzetništva

28. novembra 2012. završen je četvrti po redu seminar Dositheus koji realizuje Centar za istraživanje kreativne ekonomije u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO. Trodnevnu obuku, koja je održana od 26. do 28.novembra na Mokroj Gori, pohađalo je 15 učesnika iz različitih gradova u Srbiji.

Učesnici su započeli seminar upoznajući se sa osnovnim pojmovima preduzetništva u kulturi a tokom narednog dana su slušali predavanja o tržištu kreativnih proizvoda i prošli kroz radionicu marketing planiranja. Poslednjeg dana učesnici su naučili kako na pravi način da definišu svoj proizvod ili uslugu i da od toga kreiraju brend, kao i koje su tehnike prodaje kreativnih proizvoda.

Svi učesnici su uspešno završili obuku i za kraj su im dodeljeni sertifikati. Nakon seminara Dositheus, organizator nudi mentorske usluge koje će učesnicima pomoći za dalji razvoj i napredak u poslovanju, a pored mentoringa obezbediće i njihovu promociju ideja/organizacija/biznisa kroz izradu pdf kataloga na veb Direktorijumu Kreativna Srbija.

M. Milojević

Objavljeno 1. decembra 2012.

 

 

Ostavite odgovor