Crowdfunding doneo 16 milijardi dolara

Prema istraživanjima, prošle godine kroz razne oblike crowfundinga prikupljeno je više od 16 milijardi dolara. Kako bi izbjegli investicijske fondove, poduzetnici se sve više okreću modelu javnog prikupljanja novca u kojem doslovno svi mogu učestvovati, bilo kao potencijalni ulagači, ili kao poduzetnici kojima treba početni kapital.

Dave Weiner želio je svoju strast za bicikle pretvoriti u izvor zarade za život. S obzirom na to da mu je trebao početni kapital, odlučio se za „crowdfunding“. Osim što je za svoju kompaniju koja proizvodi i prodaje bicikle prikupio 600.000 dolara, Dave je na ovaj način dobio potvrdu sopstvene vizije i ideje.

„Smatrao sam da imamo dobru ideju, moj tim je mislio da imamo dobru ideju. Ali, imamo li? Misle li tako i drugi? Kickstarter je za nas bio način da testiramo tržište. Da vidimo žele li ljudi naš bicikl“, rekao je Dave Weiner, vlasnik firme Priority Bicycles.

Svaki poduzetnik s idejom, bilo da je riječ o prehrambenim ili IT proizvodima, može pokrenuti kampanju prikupljanja kapitala. Za to mu na raspolaganju stoje web sajtovi poput GoFundMe, Indiegogo ili Kickstarter. Vrlo brzo uvide da li ima zainteresiranih…

Pročitajte ceo tekst – Izvor Aljazeera: Novi način prikupljanja novca – ‘sve ili ništa’

2. septembar 2015.

Ostavite odgovor