Uslovi korišćenja

USLOVI KORIŠĆENJA / NAPOMENA O UPOTREBI PODATAKA SA OVE INTERNET PREZENTACIJE:

Svi podaci kao i sadržaj i vizuelna rešenja celokupne prezentacije su vlasništvo Fondacije Mad Marx – Programa MadMarx® i Programa Kreativna Srbija®, koji su registrovani žigovi, a čiji su vlasnici nosioci autorskog prava i prava intelektualne svojine. Za prenošenje podataka sa ovog sajta koji su autorsko delo ili intelektualna svojina neophodna je pisana dozvola vlasnika sajta. Za sve podatke koje iznosi ovaj portal neophodno je navesti izvor, tj. da su preuzeti sa sajta Virtuelnog instituta za kreativnu ekonomiju. Svaki preuzeti tekst može imati svoju posebno navedenu mogućnost korišćenja, u slučaju da nije naznačeno, prenosilac informacije je obavezan da stavi napomenu: „Izvor: Virtuelni institut za kreativnu ekonomiju„.

Podaci koji su dostupni na ovom sajtu i njegovim podstranicama, a koji su preuzeti od drugih lica ili od ispitanika u istraživanjima mogu biti neprecizni i netačni. Dokumenti postavljeni na ovoj internet prezentaciji mogu sadržati linkove ili upućivati na informacije koje su kreirane i održavane od strane neke druge javne ili privatne organizacije. Ovi linkovi ili direkcije su postavljeni kako bi olakšale korisnicima dostupnost sadržajima. Ne garantujemo tačnost, relevantnost, pravovremenost ili kompletnost bilo koje od ovih informacija. Ne garantujemo tačnost i pouzdanost tekstova i podataka koji su preuzeti iz drugih izvora, niti snosimo odgovornost za njih, niti imamo obavezu da ih proveravamo, ispravljamo i komentarišemo. Ukoliko prenesemo informaciju ili drugi podatak, dokument i tekst za koje je autorstvo sporno ili autor smatra da smo ih preneli i objavili na neodgovarajući način, Virtuelni institut će nakon takvog obaveštenja takvu informaciju, podatak, dokument i tekst ukloniti.

Korišćenje linkova ili direkcija na druge internet prezentacije koje nisu napravljene sa naše strane nije u nameri da se naglasi posebna važnost ovih internet prezentacija i informacija na njima, niti je u nameri da se podrže, preporuče ili favorizuju stavovi izneseni na ovim sajtovima ili proizvodi ili usluge ponuđene na ovim sajtovima, ili organizacije koje ih sponzorišu, kroz svoju robnu marku, ime, proizvodnju i slično, osim ukoliko je to izričito navedeno ili naznačeno kao komercijalna objava. Podatke koje ispitanici ostavljaju na ovom sajtu odnosno pripadajućim podstranicama, urednici sajta mogu interno koristiti odnosno preuzeti za potrebe statističke obrade bez ograničenja. Ni na koji način privatnost posetioca sajta ne može biti iskorišćena ili zloupotrebljena.

Na ovom sajtu su dozvoljeni komentari. Uvredljivi, zlonamerni ili neumesni komentari neće biti odobreni za objavljivanje. Zadržavamo pravo da bez prethodne opomene blokiramo ili obrišemo naloge registrovanih korisnika koji su, po oceni administratora, zloupotrebili svoj korisnički nalog na ovom sajtu ili su neaktivni duže od dve godine. Virtueni institut poštuje odredbe i duh Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podaci koje ostavite na ovom sajtu neće ni na koji način biti zloupotrebljeni ili predati drugim licima, ustanovama ili pravnim subjektima koji ih mogu iskoristiti bez vašeg znanja. Kontakt adresa koju unesete neće biti predata trećim licima niti na bilo koji način upotrebljena sem za slanje novosti ove internet prezentacije.

Korišćenje ovog sajta ujedno predstavlja i vašu saglasnost sa uslovima upotrebe i polisom privatnosti. Za detaljnije informacije u vezi sa korišćenjem sadržaja sajta pišite nam na madmarx@madmarx.net. Uredništvo portala odnosno vlasnici zadržavaju pravo promene uslova korišćenja.

Autorski stavovi izneseni u člancima i tekstovima na ovom portalu su stavovi samih autora i komentatora, ne nužno i stavovi urednika i vlasnika. Afirmišemo slobodu mišljenja i argumentovanu debatu.

——————————————————————————————

Ime i žig Mad Marx su zakonom zaštićena intelektualna svojina i nije dozvoljeno njihovo neovlašćeno korišćenje. Kršenje autorskog prava i prava intelektualne svojine zakonom je zabranjeno i kažnjivo. U svemu ostalom što ova pravila nisu obuhvatila važe odredbe pozitivnih pravnih propisa Republike Srbije.

——————————————————————————————

Ime i žig Kreativna Srbija su zakonom zaštićena intelektualna svojina i nije dozvoljeno njihovo neovlašćeno korišćenje. Kršenje autorskog prava i prava intelektualne svojine zakonom je zabranjeno i kažnjivo. U svemu ostalom što ova pravila nisu obuhvatila važe odredbe pozitivnih pravnih propisa Republike Srbije.

Virtuelni institut – Program Mad Marx / Program Kreativna Srbija, 2006-2019.